Ervaringen

We zijn nu ruim een jaar met plezier aan het sporten bij Vitco en hebben onlangs ons éénjarig jubileum gevierd! Van tevoren hadden we niet gedacht dat we zo fanatiek aan het sporten zouden gaan, maar dankzij de gezellige sfeer blijven we dit zeker volhouden!

Anne en Lynet

Sporten is niet alleen gezond voor je lichaam; we hebben er ook lol en het is gezellig. Met sport kun je op een toegankelijke manier nieuwe mensen leren kennen om, ook daarbuiten, mee af te spreken. Zo hebben Hennie en Miranda elkaar leren kennen tijdens het bootcamp-uur op de woensdagochtend. Ze komen zo nu en dan bij elkaar koffie drinken. ☕️ Zo houdt je er ook nog wat extra’s aan over dan alleen een fit lichaam!

𝘏𝘪 𝘑𝘦𝘴𝘴𝘪𝘤𝘢, 𝘪𝘬 𝘸𝘪𝘭𝘥𝘦 𝘫𝘦 𝘯𝘰𝘨 𝘣𝘦𝘥𝘢𝘯𝘬𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘴𝘦𝘴𝘴𝘪𝘦𝘴 𝘥𝘪𝘦 𝘸𝘦 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯. 𝘋𝘪𝘦 𝘸𝘢𝘳𝘦𝘯 𝘭𝘦𝘦𝘳𝘻𝘢𝘢𝘮 𝘦𝘯 𝘯𝘶𝘵𝘵𝘪𝘨. 𝘏𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘸𝘦𝘭 𝘭𝘢𝘴𝘵𝘪𝘨, 𝘰𝘮 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘮𝘪𝘫𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘵𝘦 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘨𝘪𝘯𝘨 𝘭𝘢𝘵𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘳. 𝘌𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘸𝘦 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘴𝘱𝘳𝘰𝘬𝘦𝘯, 𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘮𝘢𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘦𝘵 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘣. 𝘑𝘦 𝘩𝘦𝘣𝘵 𝘮𝘦 𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘦𝘳 𝘣𝘰𝘷𝘦𝘯𝘰𝘱 𝘨𝘦𝘩𝘰𝘭𝘱𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘣𝘦𝘯 𝘪𝘬 𝘫𝘦 𝘦𝘳𝘨 𝘥𝘢𝘯𝘬𝘣𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘋𝘦 𝘢𝘧𝘸𝘪𝘴𝘴𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘯𝘥𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘴 𝘰𝘰𝘬 𝘦𝘳𝘨 𝘭𝘦𝘶𝘬! 𝘑𝘦 𝘩𝘦𝘣𝘵 𝘸𝘦𝘭 𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘤𝘩𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳𝘬𝘭𝘰𝘱𝘫𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘪𝘦𝘯𝘥, 𝘰𝘰𝘬 𝘸𝘦𝘭 𝘵𝘸𝘦𝘦.

Door alle gevarieerde lessen bij Vitco ben ik het buiten sporten heel leuk gaan vinden. Elke les is weer een verrassing! En in de lessen zitten vaak ook leuke spelvormen, zoals estafettes of de vloer is lava. En de afwisseling in combinatie met de aqua bootcampen in de zomer periode maakt het buiten sporten helemaal af!

Britt Stegemen

Ik sport nu ruim een jaar bij Vitco en dit bevalt me meer dan goed. Het buiten sporten was iets wat me in eerste instantie het meeste aansprak. Lekker buiten bezig met een gezellige groep mede sporters. De lessen zijn op meerdere locaties, met diverse trainers waardoor het erg makkelijk is je eigen training te kiezen. Door de diversiteit is geen enkele les hetzelfde. De Aqua bootcamp lessen deze zomer vind ik een heerlijke afwisseling. Fanatiek in en om het water, waarin er ook tijd is voor lol en gezelligheid. De persoonlijke begeleiding, enthousiaste trainers en de afwisseling met aqua trainingen is voor mij een reden om te sporten bij Vitco. 

Engelien Nijland

Na mijn zwangerschap ben ik gestart met sporten bij vitco. Eerst 1 keer per week, later 2 keer per week. Ik kon het rustig opbouwen en er wordt ook goed op je gelet als je net bevallen bent, zodat je niet te hard van stapel loopt. Ik wilde eigenlijk nog vaker dan 2x per week sporten maar de extreme spierpijn weerhield mij hier steeds van. Door dit tijdens de trainingen bespreekbaar te maken, bleek dat mijn eiwitinname wat minimaal was. Ik zou mijn eiwitinname flink mogen ophogen, mogelijk zou dat de extreme spierpijn wat tegen kunnen gaan. En dat deed het zeker! Ik loop niet meer 4 dagen krom van de spierpijn en kan vaker sporten!😄 Erg fijn dat er verder wordt gekeken dan de trainingen zelf.

Annemieke Rothman

Ik sport al jaren met veel plezier bij Vitco! Sinds ik moeder ben geworden lukt het me niet meer om vaker dan één keer per week te sporten. Ik merkte alleen vrij snel dat ik hiermee niet de kracht op kon bouwen zoals ik dat graag zou willen. Mijn nieuwe lijf heeft eigenlijk wel meer nodig dan één keer sporten per week. Met een kind en nog andere hobby’s en verplichtingen is de week helaas te vol om nog een les te volgen. Daarom vroeg ik Vitco of het misschien mogelijk was om een trainingsschema op te stellen die ik thuis kan uitvoeren, naast mijn wekelijkse sportmoment. Nog geen week later kreeg ik een mooie training (op maat!) opgestuurd waar ik mee aan de slag kon, inclusief een uitleg over de oefeningen! Te gek dat er direct met me meegedacht werd! Ik kan nu op mijn eigen vrije momenten een krachttraining van 30 minuten doen, zodat ik weer wat strakker in mijn lijf kom te zitten! Super fijn, het bevalt ontzettend goed!

Sabine Lans

Ik heb er naar de YU MAN RACE toegeleefd met een dosis gezonde spanning. Wat kon ik verwachten? Ja, ik had wel een filmpje bekeken en dacht, wauw, gave obstakels! Maar die afstand van 15 km, zou ik het halen? Allemaal vragen waar ik antwoord op heb gekregen nu ik afgelopen zondag de YU MAN RACE in Nijverdal heb gelopen. De run heb ik volbracht… Bijna alle obstakels gedaan en gehaald (behalve die met de ringen waar je als een aap aan moet hangen om jezelf naar de overkant te slingeren). Het was een geweldige ervaring. Waarom? Omdat ik mezelf heb uitgedaagd om iets te doen wat ik nooit eerder had gedaan! Dat we dit in een groep van 7 personen deden. Hoe gaaf is het dan dat het gewoon lukt. Het ging niet allemaal vanzelf, de laatste 2 kilometers waren echt zwaar. Dit lag niet aan de obstakels maar aan de afstand van 15 km die ik nooit eerder had hardgelopen. Maar juist door de support van ons groepje waarmee ik de run deed, en mijn man Peter die op verschillende stukken mee fietste, is het gelukt!

Ik had aan deze run een sponsoring gekoppeld. Ik ben super trots op mijn familie, vrienden en bekenden die gesponsord hebben. Mijn hartelijke dank voor jullie donaties. Ik heb ruim 1000,- euro opgehaald voor Tamar Goosens! Geweldig!

Ivonne

Door vrienden in de buurt werd ik enthousiast gemaakt om weer te gaan sporten. Het was januari 2020, de kou en de regen heeft me er niet van weerhouden om aan de slag te gaan. We begonnen met 1 keer per week. Nu 2,5 jaar later sport ik twee keer per week bij Vitco. En zelf loop ik op de zondag een rondje hard. Ik geniet van het buiten sporten en de afwisseling die Jessica in haar trainingen geeft.
Gedurende de afgelopen jaren ben ik, ondanks of dankzij corona steeds fanatieker geworden. Sterker nog Jessica en 2 leden (Anne en Lynet) waren van mening dat ik de YU MAN RACE wel kon lopen. Dit zou dan voor het eerst in mijn leven zijn. En daar kwam bij dat zij ook van de partij zouden zijn. Dat trok me over de streep. Dus ik als 62-jarige, ga met Anne en Lynet, de 15 km met ongeveer 45 obstakels, doorstaan! Toen ik dit vertelde aan vrienden kreeg ik steeds de reactie; “Wat goed!” Dit deed me besluiten om er een sponsoring aan te koppelen. Dus ik doe het niet alleen voor mezelf maar hoop met deze activiteit ook geld binnen te halen.

Ivonne