Massage

Tijdens een massage kom je helemaal tot rust

Bij Vitco kan je terecht voor diverse soorten massages: sportmassages, ontspanningsmassages, zwangerschapsmassages en hotstone massage. Tijdens een massage ervaar je ontspanning van je spieren en kom je fysiek en mentaal volledig tot rust.

Wil je ontspannen?

Massage op maat

Jouw wensen en hulpvraag bepalen welke type massage passend is en hoelang de massage duurt. Voordat de massage begint, bespreken we waar je op dat moment behoefte aan hebt, wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus tijdens de massage op mag liggen. De massage wordt volledig op maat gegeven, soms steviger, soms juist zacht en rustig. Tijdens een massage word je volledig toegedekt met een handdoek en is alleen het te masseren lichaamsdeel onbedekt.

Sportmassage

Een sportmassage richt zich vaak op een bepaald ‘probleem/ klachten’-gebied en draagt bij aan meer ontspanning en soepele spieren. Sportmassages zijn geschikt voor sporters én niet-sporters die bijvoorbeeld last hebben van een stijve rug of nek, vermoeide benen of omdat je een stevige massage prettig en ontspannen vindt. De massage onderscheidt zich vooral door de stevigheid of snelheid van de massagetechnieken.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is in eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en is bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspanningsmassage is vooral genieten en een ware weldaad voor je lichaam!

Hotstone massage

Voor de ultieme ontspanning van het lichaam is de hotstone massage bij uitstek geschikt! De hotstone massage duurt ± 60 minuten en wordt gegeven met gladde, warme vulkanische stenen. Een hotstone massage start met een klassieke massage van het lichaam. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van massagetechnieken met behulp van de opgewarmde stenen. Dit geeft een heerlijk verwarmend gevoel en er ontstaat een diepere ontspanning. De warme vulkanische stenen zijn ± 55 graden, dit geeft een prettige en intense warmte en maakt de massage extra uniek.

Tijdens deze massage zal de volledige achterkant van het lichaam gemasseerd worden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan voeten en armen. De massage wordt afgesloten met extra aandacht voor de nek- en schouderlijn.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een hele bijzondere periode, maar vraagt ook het nodige van het lichaam. Veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent of last hebt van lichamelijke klachten, zoals nek-, rug-, of bekkenklachten, het vasthouden van vocht en/of slecht slapen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen last hebt van deze klachten, maar dat je toe bent aan extra ontspanning. In beide gevallen kan een zwangerschapsmassage een geschikte oplossing of beloning zijn!

Vitco beschikt over een speciale massagetafel waar zwangere vrouwen comfortabel op hun buik kunnen liggen. De tafel is ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massage therapeuten. De massagetafel heeft een speciale verstelbare band die perfecte ondersteuning voor de buik biedt, waardoor je als toekomstige moeder comfortabel en veilig op je buik kan liggen.

“Zo soepel mogelijk mijn tweede zwangerschap door en de bevalling in, dat is het doel. In het verleden had ik bekkenklachten, nu last van duizeligheid met daardoor ook extra spanning in mijn nek. Ik weet van mezelf dat mijn spieren sowieso snel gespannen zijn, de inzet bij Jessica is meer spier-ontspanning krijgen door een reeks (zwangerschaps)massages.

De massages combineer ik met enkele bezoeken bij een osteopaat. En deze combi is voor mij super, juist ook door Jessica haar maatwerk. Ze zet op verzoek een stevige, niet standaard massage in, past aan waar nodig om de opgebouwde spierspanning eruit te krijgen voor een optimaal resultaat. Haar adviezen zijn weloverwogen en realistisch. Ondertussen kletsen we tijdens de massages gezellig, afgewisseld met fijne stilte.”

lees meer

“Mijn zwangerschap vind ik een prachtige, bijzondere periode. Doen wat ik kan, met hulp van o.a. Jessica dus, om er soepele zwangerschap van te maken en volop te kunnen genieten van deze tijd vind ik belangrijk.

Al na twee massages merk ik groot verschil: mijn lijf voelt weer zo veel soepeler! Dat onderhouden we met een reeks massages gedurende de rest van mijn zwangerschap. En telkens is er ook nog wat winst te behalen.

En het resultaat mag er zijn: met 39 weken zwanger voel ik me goed, heb ik een ontspannen lijf, ben ik fysiek klaar voor en vol vertrouwen richting de bevalling.”

Viola Poelert

Tarieven:

25 minuten € 30,-
50 minuten € 55,-
3 rittenkaart (25 min) € 86,-
Hotstone massage 60 min € 70,-

Plan een massage

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Vanwege rug- en nekklachten heb ik een aantal keer bij Jessica op de massage tafel gelegen. Het is duidelijk voelbaar dat Jessica weet wat ze doet. Ze pakt er precies de pijnpunten uit en behandeld die gericht. De intensiteit waarmee ze masseert past ze feilloos aan op wat je als persoon prettig vindt. Ik stap dan ook altijd ontspannen en met verlichting van de massage tafel af.”

Ayla Bellekom